Luděk Sobota a jeden z nejlepších jazzmanů na jednom pódiu

17.01.2018 13:57

Oblíbený český komik potěšil řadu svých příznivců pokračováním své knihy, která vypráví příběhy, jež se mu udály v životě osobním i uměleckém. Sobota dokáže i nepříjemné životní okamžiky popsat s humorem sobě vlastním, kterým rozesměje divadelní i televizní diváky všech věkových skupin. Pokračování jeho slavné knihy Facky místo pohádek, s názvem Dvě facky a jeden pohřeb, si získalo tolik pozornosti, že jej Sobota převedl do divadelní formy. Na pódiu se kromě stále veselého Luďka objeví také hvězda jazzu a kapelník úspěšného českého big bandu Original Vintage Orchestra Petr Kroutil, Adriana Sobotová, Radim Linhart a Eva Provazníková. Jaké dvě facky od života autor dostal se dozvíte na představení, které má premiéru již 29. ledna 2018 od 19.hodin v Divadle Semafor.

Dvě facky a pohřeb

Multiinstrumentalista, který v současné době vystupuje s big bandem Original Vintage Orchestra, Petr Kroutil, má s hraním nemalé zkušenosti. Před několika lety si zahrál hlavní roli v populárním seriálu Prima sezóna, kde zářil po boku Ani Geislerové a Tatiany Vilhelmové. Nyní se věnuje hlavně hudbě, a kromě pravidelných velkolepých show v klubu Lávka, plánuje také megakoncert v pražské Lucerně na jaře letošního roku. Nemine ho ani cesta do Los Angeles, kde bude vystupovat se svým kolegou a skvělým hudebníkem, který se jmenuje Chuck Wensley. „Práce mám sice dost, ale nabídku od pana Soboty jsem nemohl odmítnout. Zahrát si s ním je pro mě pocta a moc se těším na premiéru. Ve hře hraji na ságo, a zpívám, takže jsem spojil vše, co mám rád,“ prozrazuje Petr Kroutil.

Dvě facky a pohřeb

Hra Luďka Soboty vypráví příběhy z hercova života. „Nějaký – asi už starší – chytrolín vymyslel, že každý je tak starý, nakolik se cítí. Já se cítím na 20, takže mi je dvacet. Nechodím sice už na DAMU, ale vrátím se ve vzpomínkách i tam. Ale i třeba k Vladimírovi Menšíkovi a dočkáte se i mého pohřbu. Takže se máte na co těšit. Chtěl bych, abyste z mé hry pochopili, že dělat divadlo není nic lehkého. To na tom představení bude vidět nejvíc. Taky se může stát, že během představení zkolabuju a odvezou mě. V tom případě vám ti dva mladí kluci a jedna slečna zazpívají a pak můžete jít domů. Doma to máte určitě hezké, tak se tam celé představení můžete těšit. Do nemocnice za mnou určitě nechoďte, já nemám moc rád návštěvy,“ uzavírá Luděk Sobota.