Letní scéna Harfa vstupuje do osmé sezóny

23.06.2019 16:16

8. ročník divadelní Letní scéna Harfa se uskuteční od 1. července do 1. září 2019 na střeše Galerie Harfa. Diváci se mohou těšit na celkem 45 představení, ve kterých vystoupí mimo jiné Petr Nárožný, Josef Dvořák, Simona Stašová, Zdeněk Izer nebo Lukáš Vaculík. Premiérou letošního ročníku bude jedna z nejúspěšnějších komedií Marca Camolettiho A do pyžam! s Leošem Nohou, Lucií Zedníčkovou a Lukášem Langmajerem v hlavních rolích. Nebudou chybět ani stálice jako Natěrač, Blbec k večeři, S Pydlou v zádech, Příště ho zabiju sám! nebo divácky oblíbený Caveman.

A do pyžam!

Ústřední inscenací letošního ročníku divadelního festivalu je komedie A do pyžam!. Milostný čtyřúhelník je provázen smrští zmatků a kamufláží, v nichž však divák neztratí nit. Její autor Marc Camoletti má mimořádný cit pro vtip, situační a slovní komiku, umí vytvořit zajímavou zápletku a najít vtipné rozuzlení. Hra byla poprvé uvedena v Paříži v roce 1985, kde dosáhla více než 900 repríz. V českém provedení se představí Leoš Noha, Lukáš Langmajer, Lucie Zedníčková, Barbora Mottlová, Libor Jeník, Eva Decastelo nebo Kristýna Podzimková. Poprvé ji diváci mohou vidět v předpremiéře v pondělí 1.7., slavnostní premiéra se uskuteční o den později, v úterý 2.7.2019 od 20.00 hod.

Chybět nebudou ani úspěšné tituly minulých ročníků, bláznivé komedie Příště ho zabiju sám! (Out of Order) a Natěrač.

Čochtan vypravuje

Také letos se mohou diváci těšit na představení Josefa Dvořáka S Pydlou v zádech a Čochtan vypravuje, Petra Nárožného V Paříži bych tě nečekala, tatínku, S tvojí dcerou ne!, Víš přece, že neslyším, když teče voda a Co takhle ke zpovědi … (Pardon Me, Prime Minister!), zábavnou show Zdeněk Izer na plný coole!, večer Haliny Pawlowské Chuť do života, stand-up comedy Lukáše Pavláska Kdo nepláče, není Čech! nebo talk show Ivo Šmoldase Co vy na to pane Šmoldasi?, letos s hudebním hostem Viktorem Sodomou.

Skleněný zvěřinec

Letos poprvé se divákům Letní scény Harfa představí Simona Stašová, a to společně se Svatoplukem Skopalem v komedii Filumena Marturano. Svatopluk Skopal pak společně s Václavem Vydrou a Janem Čenským vystoupí i v komedii Příbuzné si nevybíráme.

Jedním z největších hitů předchozích let byl bezesporu legendární Caveman. Letos navíc dostane i „sestřičku“, obhajobu jeskynní ženy Cavewoman. Chybět nebude ani Roman Pomajbo s úspěšnou one man show Táta.

I na letošním ročníku uvítáme Divadlo Bez zábradlí v představeních Blbec k večeři a Kdes to byla(a) v noci?. Naopak nováčkem letošního léta bude Divadlo Radka Brzobohatého s komedií Karla Janáka Tři letušky v posteli.

Cavewoman

Josef Carda si svoji roli Francoise Pignona z komedie Blbec k večeři zopakuje i v jejím volném pokračování Drahá legrace. Rudolf Hrušínský a Veronika Freimannová budou dohlížet na Radúze Máchu a Annu Kameníkovou v romantické komedii Bosé nohy v parku. Po několika letech se na Letní scénu Harfa vrátí i Lukáš Vaculík v komedii Když kočky nejsou doma.

Poslední prázdninová neděle bude již tradičně věnována dětem. Divadlo pohádek uvede nejúspěšnější představení minulé sezóny, divadelní zpracování známého večerníčku Maxipes Fík.

Cavewoman

V případě nepříznivého počasí je připravena „mokrá varianta“, kdy se představení přesouvá do Divadla Gong vzdáleného 200 m od Galerie Harfa. O případném přesunu je rozhodnuto vždy v den konání představení nejdříve 3 hodiny před začátkem akce a informace je zveřejněna na webových stránkách.

Věříme, že si v letošním programu vyberete i vy svůj titul a těšíme se na setkání s vámi v „divadle na střeše“, na Letní scéně Harfa 2019.

Vstupenky je možné zakoupit online na webu www.letniscenaharfa.cz nebo na infostánku v OC Harfa.

Ke stažení: Tisková zpráva (PDF) | Programový leták (PDF)