Rukojmí bez rizika

Francouzská komedie s kriminální příchutí
Rukojmí bez rizika

Účinkují: Václav Vydra, Jan Šťastný, Svatopluk Skopal, Jana Boušková, Jana Malá, Marcela Peňázová, Martin Davídek, Martin Zahálka, Lenka Zahradnická, Barbora Šťastná Petrová, Kateřina Petrová, František Skopal, Martin Zahálka ml.
Autor: Alain Reynaud Fourton
Režie: Jan Novák
Produkce: Agentura Harlekýn
Délka: 120 min. (včetně 20 min. přestávky)
Premiéra:18.01.2016

Marc je ženami obdivovaný spisovatel románů červené knihovny, ale delší dobu již nemá o čem psát. Usoudí, že se nachází v bezvýchodné životní situaci, a tak se rozhodne spáchat sebevraždu. Překvapí ho však letitý přítel Luc, který se už také kdysi pokusil zabít, když ho opustila žena, a teď chce učinit totéž, protože se k němu vrátila.

Sebevražedné plány jim překazí trojice prchajících amatérských lupičů s pytlem plným peněz. Vtrhnou do bytu, sebevrahy si vezmou za rukojmí a vyhrožují, že je zabijí. Přestože je to právě to, co si Marc s Lucem nejvíce přejí, při pohledu na plný pytel bankovek dostávají znovu chuť do života.

Tvůrčí fantazie se tak Marcovi vrací právě včas. Lupičské trio potřebuje plán a za dveřmi je policie. Máte se na co těšit!

Komedie slavného francouzského autora je skutečnou lahůdkou z jeho divácky oblíbených inscenací (např. Monsieur Amédée).

Rukojmí bez rizikaRukojmí bez rizikaRukojmí bez rizikaRukojmí bez rizikaRukojmí bez rizika